Recensies


De Mini training Mindfit, onderdeel van het Vitaliteitsprogramma van Amaliazorg draagt bij aan vitaliteit en werkplezier!

Medewerkers zeggen:
Ik heb meer kennis en ervaring over Mindfulness gekregen en ik kan verschillende oefeningen toepassen in mijn leven. Ik heb ervaren het verschil tussen wat mijn hoofd en mijn lichaam zegt en dat dit er mag zijn in plaats van ertegen te vechten. Het heeft mij rust en bewustwording gebracht en dat neem ik mee naar mijn werk!

 

Prettig aan de training was de balans tussen theorie, oefeningen en opdrachten. Stil te staan bij mijn groei en ontwikkeling en de persoonlijke aandacht.

Jacquelin is een prettige trainster, ze heeft een fijne stem, uitgebreide kennis, een rustige uitstraling en ik voelde me veilig om te delen.

Medewerkers Amaliazorg 

Ik merk op dat ik na het volgen van de MBSR-training een stabielere basis in mezelf heb wat betreft gedachten en emoties. Ik ben minder snel van slag te brengen omdat ik meer tot rust gekomen ben van binnenuit. Omdat ik de connectie met mezelf sterker voel, luister ik meer naar mijn innerlijke stem en ben ik zelfverzekerder. Als gedrag uit zich dit in makkelijker nee kunnen zeggen, eerlijker kunnen aangeven wat ik zelf wil, maar me ook juist beter kunnen inleven in en meer verbonden voelen met anderen.

 

Ik begin mijn dag altijd met een meditatie. Gedurende de dag op mijn werk sta ik op verschillende momenten stil bij mezelf en in het moment. Dit doe ik door mijn lichaam van top tot teen te analyseren en vraag mezelf af welke gedachten ik eigenlijk heb. Zijn deze positief, neutraal of negatief? Wat voor effect hebben ze op mij? Ook let ik een paar ademteugen op mijn ademhaling. Omdat ik verschillende bewuste momenten creëer in mijn (werk)dag, loopt mijn stresslevel minder hoog op en ben ik over het algemeen meer ontspannen. Dit vraagt per werkdag maar een paar minuten tijd.Collega’s merken op dat ik lekkerder in mijn vel zit, dat ik rustiger en meer ontspannen ben, en hierdoor minder snel geïrriteerd ben. Daarnaast kan ik beter grenzen aangeven en laat ik zien wat ik graag wil. Ook is mijn inlevingsvermogen gegroeid en stel ik meer vragen. Er is meer ruimte voor samen een moment ontspannen, naast veel werk verzetten.

Ik heb Jacquelin als een hele fijne, warme en betrokken trainer ervaren. Ze is heel geduldig en neemt alle tijd en rust voor je. Ze kan zich echt in jou inleven en weet met de juiste vragen de juiste snaar te raken. Als je zoekende bent of iets niet helemaal weet vraagt ze door tot je samen tot een antwoord gekomen bent. Hierdoor kom je tot veel inzichten over jezelf. Door haar rust creëer je zelf ook meer rust om bij jezelf te komen. Daarnaast heeft ze een goede kennis van de mindfulness en weet ze je de juiste technieken te leren bijvoorbeeld wat betreft meditatie. Doordat je de meditaties oefent tijdens de bijeenkomst weet je precies wat je thuis moet doen.

Nikki van Ee, medewerkster Sales Beauty branche

 

Door het volgen van de MBSR training ben ik weer intenser plezier gaan ervaren. Collega’s merken dat ik rustiger reageer en dat ik mij minder druk maak. Ze zien dat wat ik kan veranderen ook aanpak en dat wat niet binnen mijn macht ligt makkelijker loslaat.

 

Dat heeft als resultaat dat ik mij beter concentreer op dat wat er toe doet. Op het werk neem ik vaker letterlijk en figuurlijk een adempauze. Als ik koffie haal concentreer ik mij op de ademhaling en daarna is er weer meer ruimte voor nieuwe input. Ook ben ik positiever over mijzelf geworden, als er een negatieve gedachte bij mij opkomt dan vraag ik aan mezelf of deze klopt. Vaak realiseer ik me dat ik dan bij het verkeerde eind heb. Als ik merk dat emoties hoog oplopen dan ga ik terug naar mijn ademhaling of doe een oefening uit de training.

Heel fijn is dat ik nu veel beter slaap en dat ik mij zelfverzekerder voel. De training voelde voor mij als een cadeautje. Het was fijn en heeft mij geleerd om echt naar mijzelf en mijn lichaam te luisteren. Ik mag er zijn en ik ben wie ik ben.

Jacquelin is een fijne en sympathieke trainer. Zij heeft een bepaalde rust over zich die je gelijk laat ‘landen’. Haar rust blijft de gehele sessie aanwezig en voelt als vertrouwd. Jacquelin is kundig en speelt op de juiste manier in op je gevoelens en past dit ook gelijk toe in haar training. Ik mag wel zeggen dat ik terugkijk op een mooie en fijne training die mij veel heeft gebracht.

Yvonne van Eeden, medewerkster huurincasso

 

De MBSR training heeft mij veel gebracht. Op mijn werk neem ik ook als er veel meldingen, mail en telefoon binnenkomt tussendoor vaker een kort moment om de 3-staps ademruimte te doen. Dit geeft in mezelf ruimte om weer frisser verder te gaan met het werk. Ook geef ik beter mijn grenzen aan, hiervoor ging ik maar door en door.  

Ik merk dat ik fysiek en mentaal veel rustiger ben geworden. Voor deze mindfulness training bleef ik bij een mindere dag er vaak negatief in hangen. Nu, neem ik vaak wat afstand en kan ik beter onderscheid maken tussen wat ik echt voel en wat ik echt denk.

 

Anderen merken dat ik meer ben gaan praten en niet meer in ‘mijn bubble’ leef. Als ik een nare situatie heb meegemaakt dan help de coping oefening om even een afstand van mijn gevoel te nemen en daardoor reageer ik minder uit emotie.

Door de training heb ik ontdekt dat het prettig is om verschillende meditaties en oefeningen te doen. Ik heb Jacquelin als een heel fijn, rustig en puur persoon ervaren. Ik heb vaak moeite mee om mensen te vertrouwen, maar met Jacquelin had ik hier geen moeite mee. Zij straalt rust uit wat mij een vertrouwd gevoel gaf, waardoor ik het erg makkelijk vond om deze training te doen. Ik ging keer op keer met veel zin naar onze bijeenkomsten.

Kamilla Tursics, medewerkster meldkamer

 

Samen met mijn zus ben ik de MBSR-training gaan doen, voor mij omdat ik er nieuwsgierig naar was en iets wilde doen wat anders is dan dat ik gewoonlijk doe.

De start van de training was tegelijkertijd met mijn nieuwe baan als onderwijsassistent. Ik ben oefeningen ook meteen op mijn werk gaan toe passen. Bijvoorbeeld, bij de overgang van werkzaamheden als de kinderen net naar huis gaan en voorbereidende taken gedaan moeten worden neem ik de ruimte voor de 3-staps ademruimte. Dit helpt me om me beter te concentreren en wat afstand te nemen van de gebeurtenissen van de dag.

 

Wat de MBSR-training mij nog meer opgeleverd heeft is dat ik echt ben gaan luisteren naar de mensen die dicht om mij heen staan, minder snel mijn mening of idee al zeg. En, eerst deed ik veel leuke dingen, maar genoot er minder van dan nu, ’t is intenser geworden.

Jacquelin is een fijne trainster, ze begeleidt heel fijn de meditaties en andere oefeningen. Wat ik leuk vond om te zien is, hoe ze theorie, oefeningen en onze ervaringen in elkaar liet overvloeien zodat de bijeenkomst steeds een mooi geheel was.  Prettig was voor mij dat ze altijd de dag naar de bijeenkomst de mail verstuurde met achtergrondinformatie en ‘t ‘huiswerk’.

Op mijn werk pas ik het met de kindjes ook soms toe, b.v. mindful bewegen. Heel langzaam lopen en daarna heel snel, wat voel je in je lichaam?

Luza Tursics, onderwijsassistent basisonderwijs

 

In samenwerking met AMA-training organiseert The Mindchange het weekend: ‘Op weg naar verandering’. 

Ik ben alweer een aantal jaren bezig met mindfulness. Af en toe gun ik mijzelf een cadeautje, om mezelf te blijven ‘onderhouden’. Deze keer heb ik gekozen voor het mindfulness weekend met het thema “Op weg naar verandering”.

 

Jacquelin is een fijn mens, ze is rustig, kalm en ze zet een goede relaxte sfeer neer en ze laat je tot nieuwe inzichten komen door de juiste persoonlijke vragen te stellen.

Alles zit natuurlijk in jezelf. De punten waar je jezelf in tegenhoudt, maar ook waar je mee verder kan. Dat is wat verandering en persoonlijke groei inhoudt. Soms kan je daar niet altijd zelf bij en heb je hulp nodig. Een gids. Ik ben dankbaar dat ze mijn gids was tijdens dit weekend!

Shannon Wong